Stavanger, 23 Aug 2019

Nå gleder vi oss til Trondheim!

Nå er det bare drøye 11 dager igjen, før årets Spaceport Norway-konferanse starter i Trondheim.

Etter to år i Stavanger, er det spennende for oss å komme til den byen i Norge som fostrer flest ingeniører og forskere, og har mange sterke teknologiselskaper på tvers av industri.

Trondheim Kommune, ved rådmann Morten Volden og næringssjef Bård Eidet, har støttet oss fra starten, både finansielt og som døråpnere til forskjellige miljøer som kan være verdifulle. Dette er vi svært takknemlige for!

“Teknologiindustri er en viktig del av næringslivet vårt, derfor gleder vi oss over at Spaceport Norway i år blir lagt til Trondheim. Vi håper mange bedrifter her vil melde seg på og vise seg frem for NASA, European Space Agency, Luxembourg og flere som er på jakt etter ny teknologi og nye løsninger. Dette kan helt klart være en mulighet for ny forretning og nye partnerskap for selskaper i vår region"

Bård Eidet, NæringsjefTrondheim Kommune

En mottagelse utenom det vanlige!

Den tredje september kl 1800, vil 100 foredragsholdere, utstillere og delegater fra Spaceport Norway møtes for en konsert i Nidarosdomen. Ordfører Rita Ottervik vil ønske velkommen, og har også vært så generøs å støtte oss ved å gi oss denne fantastiske opplevelsen. Det er vi utrolig takknemlige for, og gleder oss stort til å oppleve Steinmeyer-orgelet og organist og domkantor Petra Bjørkhaug, kvelden før konferansen starter.

NB! Mottagelsen blir dessverre kun for inviterte, pga plassbegrensninger

Rita Ottervik, OrdførerTrondheim Kommune

Utstillinger snart utsolgt på Spaceport Norway i Trondheim

Spaceport Norway er en ung konferanse og møteplass, dette er vårt tredje år.

Hovedmålet vårt er å fasilitere møter mellom romvirksomhet og annen industri, for å bidra til mer og raskere innovasjon og gjøre nye samarbeid mulig, i tillegg til å bidra til kunnskapsdeling fra en global bransje som nå er i en voldsom utvikling.

Derfor er utstillingsdelen en viktig komponent. De første to årene var utstillingen en mindre del av arrangementet, men i år ser vi en merkbar endring. European Space Agency kommer med en stor installasjon med modeller av Orion-kapselen, en Mars rover, en “smart måne” og mer, flere norske og norske virksomheter vil vise sin teknologi og sine produkter, og ikke minst har vi bred deltagelse fra unge start-ups.

“Vi er egentlig utsolgt nå, men har etter avtale med hotellet mulighet til å få på plass 3-4 utstillere til før vi må si stopp. Disse håper jeg kommer fra Trondheims-regionen!"

Ole Dokka, Executive DirectorSpaceport Norway