Trondheim, 29 August 2019

80 studenter til Spaceport Norway - med mer engasjement fra industrien kunne det vært mange flere!

I fjor ga vi et gratis foredrag (med hjelp fra Norsk Romsenter) til mer enn 800 skoleungdommer i Stavanger, der de fikk møte en av Europas mest erfarne astronauter i over én time. Påmeldingen til denne seansen gikk på noen få timer, det fortalte oss at det er stor interesse blant de unge for å lære mer om romfart og mulighetene som finnes der. Da bestemte vi oss for å gjøre mer!

"Flott å se at det satses på unge, engasjerte mennesker med lidenskap for romteknologi! Konferansens arrangører har virkelig favnet om dette, med både gratisbilletter for studenter og fokus på startups, New Space og innovasjon under konferansen."

Rannveig Marie Færgestad, NTNU


I år har vi bygget sponsorpakkene våre rundt finansiering av relevante og motiverte studenter til konferansen, og jobbet svært godt sammen med miljøene på NTNU i Trondheim. Vi har i stor grad lykkes med dette, og har nå finansiert 80 studenter til Spaceport Norway 2019. Det kunne vært mye mer, men vi ser på dette som en bra start – for vi skal gjøre mye mer på dette området.


"I Spaceport Norway-teamet er vi stolte av at vi har klart å finansiere 60 studenter ved hjelp av sponsorbidrag fra industrien, og i tillegg gir produksjonsselskapet Conventor og Spaceport Norway bort 10 billetter hver. Men det kunne vært mye mer, hvis de store aktørene i Norge hadde vært litt mer på ballen enn de er. Disse studentene er på alle måter kremen og en enorm ressurs - det er de som skal skape fremtiden vår. Det bor mer talent i denne gjengen, enn i mye annet jeg har sett støttet med betydelige midler fra Innovasjon Norge eller andre deler av virkemiddelsapparatet."

Ole Dokka, Spaceport Norway


Vi har en venteliste med over 50 studenter som gjerne skulle deltatt på Spaceport Norway 2019, men som vi dessverre ikke har midler til å gi billetter. Ser du unge og sultne mennesker på konkurransen med en grå t-skjorte med sponsorlogo foran og budskapet “I WANT MORE SPACE!” på ryggen, så ser du en av de 80 heldige…sponsorene vil nok også se at det deles bilder og videoer i sosiale medie disse dagene – vi gleder oss til å tilbringe tid sammen med dem i Trondheim neste uke!


"Håper NTNU ser engasjementet blant studentene og potensialet i en større satsning på romrelatert forskning og innovasjon"

Kjersti Bragstad, NTNU

"Gleder meg til å høre mer om planene rundt Spaceport Andøya, håper konferansen kan fremskynde og øke initiativet for utviklingen!"

Kristian Borgen, NTNUTusen takk til våre sponsorer!

NORSK ROMSENTER

KONGSBERG SEATEX

CIRIS

ANDØYA SPACE CENTER

SPACE NORWAY